Kursy gotowania – ucz się i jednocześnie rozwijaj swoją pasję

Jeszcze nigdy nie spotkałeś tak dobrej oferty kursu gotowania!

Własnoręczne przyrządzanie potraw w domu ma masę zalet. Największą z nich jest w szczególności oszczędność pieniędzy – spożywanie potraw w domu jest na ogół dużo tańsze niż regularne korzystanie z usług restauracji. Radość płynąca z przyrządzenia dania osobiście jest równie ważna – zwłaszcza, jeśli częstujemy nim przyjaciół lub domowników. Nie można nie napomknąć też o tym, że kucharząc osobiście jesteśmy świadomi tego, co położymy na stół, a to jest szczególnie ważne dla osób przechodzących dietę lub eliminujących z menu niektóre składniki – np. cukier, laktozę czy mięso. Wymaga to jednak konkretnych umiejętności – a te nie każdy posiada. Na szczęście można opanować je podczas kursu gotowania.

Kurs gotowania – dla kogo jest przeznaczony?

W ofercie firm organizujących szkolenia kulinarne znajdziemy różnorodne kursy – zarówno te adresowane do osób, które nie mają doświadczenia w kuchni, jak i tych stawiających swoje pierwsze kroki w zawodowej gastronomii. Opcji jest co niemiara – od kursów opracowanych z myślą o kulinarnych pasjonatach, poprzez kursy dla dzieci, aż po tematyczne szkolenia (m.in. kuchnia włoska, food pairing). By kurs gotowania przyniósł przewidywane efekty, niesłychanie ważne jest to, żeby był przeprowadzony przez fachowca. Dlatego przed zapisaniem się na warsztaty powinno się sprawdzić, kim jest osoba prowadząca zajęcia – w jakich restauracjach pracowała, które szkoły ukończyła, a także czy zdobyła jakiekolwiek kulinarne wyróżnienia.

Sens kursu gotowania

Od tematyki kursu gotowania zależy to, jakie umiejętności zyskamy. Na szkoleniach skierowanych do dzieci poruszane są podstawowe kwestie, natomiast intencją kursu nie jest nauczenie namacalnych umiejętności, a ożywienie w nich kulinarnej fantazji i pasji. Natomiast kursy dla dorosłych miłośników gotowania są sposobnością do opanowania istotnych kuchennych umiejętności, jak m.in. techniki krojenia, sztuka prezentacji potraw czy przeróżne metody obróbki termicznej składników.

Dane kontaktowe:
Warsztat Qulinarny
ul. Okulickiego 51 lokal 282
31-637 Kraków

Mob.: +48 662 311 637, +48 507 771 680
E-mail: [email protected]